Βιογραφικό

Βιογραφικό

ΜΑΡΙ ΕΓΓΙΣΕΓΙΑΝ:

«ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΑΣ»

 Σύντομο Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε με άριστα από την ελληνο-αρμενική σχολή Αθηνών Λεβόν και Σοφία Αγκοπιάν ( Νηπιαγωγείο, Δημοτικό και Γυμνάσιο), συνεχίζοντας με άριστα στο 1ο Λύκειο Βούλας. Εισήλθε στη Νομική και ως τριτοετής φοιτήτρια Νομικής Σχολής Αθηνών, το 2003 εντάχθηκε στην ομάδα του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Τα καταφέρνει και εργάζεται ως νομικός του σύμβουλος και συνεργάτης στις εκπομπές του έως το 2008.
Το 2004 σε ηλικία μόλις 21 χρόνων αποφοιτά από τη Νομική Σχολή Αθηνών και κάνει τη δικηγορική της άσκηση στο δικηγορικό γραφείο του αείμνηστου δικηγόρου Γεωργίου Αγιοστρατίτη, όπου  και συνεχίζει να εργάζεται έως το 2008 με μεγάλο εύρος υποθέσεων.
Από το 2007 έως το 2010 εργάστηκε ως ειδικός συνεργάτης σε θέματα νομικά, τύπου και δημοσίων σχέσεων του Δημάρχου Βούλας κ. Γιώργου Μάντεση. Συγχρόνως εργάστηκε ως νομικός σύμβουλος των εταιρειών «Concept ΑΕ» και «Αιολική Ανάπτυξη», αποκτώντας πολύτιμη εμπειρία στο νομικό και κανονιστικό πλαίσιο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Παράλληλα το 2008 έθεσε σε λειτουργία το προσωπικό της δικηγορικό γραφείο μέχρι σήμερα, με πολλές δικηγορικές επιτυχίες στο ενεργητικό της, φιλοδοξώντας να κάνει το παιδικό της όνειρο πραγματικότητα: «να βοηθάει τους ανθρώπους να βρoυν το δίκιο τους»…
Από το 2014 μέχρι σήμερα είναι νομικός σύμβουλος της Μητρόπολης των Ορθοδόξων Αρμενίων Ελλάδος, Εκκλησιαστικό Νομικό Πρόσωπο.
Παράλληλα είναι δικηγόρος του Εθνικού Κεντρικού Συμβουλίου της Εθνικής Αρμενικής Κοινότητας της Ελλάδος.
Από το 2017 μέχρι σήμερα είναι συνεργάτης της παγκόσμιας δικηγορικής εταιρείας EMS ( Employee Mobility Solutions), που εδρεύει στο Μαϊάμι των Η.Π.Α, που εξειδικεύεται στα προγράμματα επενδύσεων βάσει της νομοθεσίας που ισχύει σε κάθε χώρα, τη μετανάστευση και την αγορά εργασίας παγκοσμίως.
Από τον Ιανουάριο του 2018 προάχθηκε σε δικηγόρο Παρ’ Αρείω Πάγω με απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
Εξειδικεύεται στους τομείς του Αστικού, Εμπορικού Δικαίου και Οικονομικού εγκλήματος. Ξένες γλώσσες που ομιλεί: Αγγλικά και Αρμενικά.